Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 5 Lesson 17 Answer Key

Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Sprint Answer Key

A
Division
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (1)
Question 1.
3 ÷ 3 =
Answer:
3 ÷ 3 = 1

Question 2.
4 ÷ 4 =
Answer:
4 ÷ 4 = 1

Question 3.
5 ÷ 5 =
Answer:
5 ÷ 5 = 1

Question 4.
19 ÷ 19 =
Answer:
19 ÷ 19 = 1

Question 5.
0 ÷ 1 =
Answer:
0 ÷ 1 = 0

Question 6.
0 ÷ 2 =
Answer:
0 ÷ 2 = 0

Question 7.
0 ÷ 3 =
Answer:
0 ÷ 3 = 0

Question 8.
0 ÷ 19 =
Answer:
0 ÷ 19 = 0

Question 9.
6 ÷ 3 =
Answer:
6 ÷ 3 = 2

Question 10.
9 ÷ 3 =
Answer:
9 ÷ 3 = 3

Question 11.
12 ÷ 3 =
Answer:
12 ÷ 3 = 4

Question 12.
15 ÷ 3 =
Answer:
15 ÷ 3 = 5

Question 13.
4 ÷ 2 =
Answer:
4 ÷ 2 = 2

Question 14.
6 ÷ 2 =
Answer:
6 ÷ 2 =3

Question 15.
8 ÷ 2 =
Answer:
8 ÷ 2 = 4

Question 16.
10 ÷ 2 =
Answer:
10 ÷ 2 = 5

Question 17.
18 ÷ 3 =
Answer:
18 ÷ 3 = 6

Question 18.
12 ÷ 2 =
Answer:
12 ÷ 2 = 6

Question 19.
21 ÷ 3 =
Answer:
21 ÷ 3 =7

Question 20.
14 ÷ 2 =
Answer:
14 ÷ 2 =7

Question 21.
20 ÷ 10 =
Answer:
20 ÷ 10 =2

Question 22.
20 ÷ 2 =
Answer:
20 ÷ 2 = 10

Question 23.
24 ÷ 3 =
Answer:
24 ÷ 3 = 8

Question 24.
16 ÷ 2 =
Answer:
16 ÷ 2 = 8

Question 25.
30 ÷ 10 =
Answer:
30 ÷ 10 = 3

Question 26.
30 ÷ 3 =
Answer:
30 ÷ 3 = 10

Question 27.
27 ÷ 3 =
Answer:
27 ÷ 3 = 8

Question 28.
18 ÷ 2 =
Answer:
18 ÷ 2 =9

Question 29.
40 ÷ 10 =
Answer:
40 ÷ 10 = 4

Question 30.
40 ÷ 4 =
Answer:
40 ÷ 4 = 10

Question 31.
20 ÷ 4 =
Answer:
20 ÷ 4 = 5

Question 32.
20 ÷ 5 =
Answer:
20 ÷ 5 = 4

Question 33.
24 ÷ 4 =
Answer:
24 ÷ 4 = 6

Question 34.
30 ÷ 5 =
Answer:
30 ÷ 5 = 6

Question 35.
28 ÷ 4 =
Answer:
28 ÷ 4 = 7

Question 36.
40 ÷ 5 =
Answer:
40 ÷ 5 = 8

Question 37.
32 ÷ 4 =
Answer:
32 ÷ 4 = 8

Question 38.
45 ÷ 5 =
Answer:
45 ÷ 5 = 9

Question 39.
44 ÷ 4 =
Answer:
44 ÷ 4 = 11

Question 40.
36 ÷ 4 =
Answer:
36 ÷ 4 = 9

Question 41.
48 ÷ 6 =
Answer:
48 ÷ 6 = 8

Question 42.
63 ÷ 7 =
Answer:
63 ÷ 7 = 9

Question 43.
64 ÷ 8 =
Answer:
64 ÷ 8 = 8

Question 44.
72 ÷ 9 =
Answer:
72 ÷ 9 = 8

B
Division
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (2)

Question 1.
2 ÷ 2 =
Answer:
2 ÷ 2 = 1

Question 2.
3 ÷ 3 =
Answer:
3 ÷ 3 = 1

Question 3.
4 ÷ 4 =
Answer:
4 ÷ 4 = 1

Question 4.
17 ÷ 17 =
Answer:
17 ÷ 17 = 1

Question 5.
0 ÷ 2 =
Answer:
0 ÷ 2 = 0

Question 6.
0 ÷ 3 =
Answer:
0 ÷ 3 = 0

Question 7.
0 ÷ 4 =
Answer:
0 ÷ 4 = 0

Question 8.
0 ÷ 17 =
Answer:
0 ÷ 17 = 0

Question 9.
4 ÷ 2 =
Answer:
4 ÷ 2 = 2

Question 10.
6 ÷ 2 =
Answer:
6 ÷ 2 = 3

Question 11.
8 ÷ 2 =
Answer:
8 ÷ 2 = 4

Question 12.
10 ÷ 2 =
Answer:
10 ÷ 2 = 5

Question 13.
6 ÷ 3 =
Answer:
6 ÷ 3 = 2

Question 14.
9 ÷ 3 =
Answer:
9 ÷ 3 = 3

Question 15.
12 ÷ 3 =
Answer:
12 ÷ 3 = 4

Question 16.
15 ÷ 3 =
Answer:
15 ÷ 3 = 5

Question 17.
12 ÷ 2 =
Answer:
12 ÷ 2 = 6

Question 18.
18 ÷ 3 =
Answer:
18 ÷ 3 = 6

Question 19.
14 ÷ 2 =
Answer:
14 ÷ 2 = 7

Question 20.
21 ÷ 3 =
Answer:
21 ÷ 3 = 7

Question 21.
20 ÷ 2 =
Answer:
20 ÷ 2 = 10

Question 22.
20 ÷ 10 =
Answer:
20 ÷ 10 = 2

Question 23.
16 ÷ 2 =
Answer:
16 ÷ 2 =8

Question 24.
24 ÷ 3 =
Answer:
24 ÷ 3 = 8

Question 25.
30 ÷ 3 =
Answer:
30 ÷ 3 = 10

Question 26.
30 ÷ 10 =
Answer:
30 ÷ 10 = 3

Question 27.
18 ÷ 2 =
Answer:
18 ÷ 2 = 9

Question 28.
27 ÷ 3 =
Answer:
27 ÷ 3 = 9

Question 29.
40 ÷ 4 =
Answer:
40 ÷ 4 = 10

Question 30.
40 ÷ 10 =
Answer:
40 ÷ 10 = 4

Question 31.
20 ÷ 5 =
Answer:
20 ÷ 5 = 4

Question 32.
20 ÷ 4 =
Answer:
20 ÷ 4 = 5

Question 33.
30 ÷ 5 =
Answer:
30 ÷ 5 = 6

Question 34.
24 ÷ 4 =
Answer:
24 ÷ 4 = 6

Question 35.
40 ÷ 5 =
Answer:
40 ÷ 5 = 8

Question 36.
28 ÷ 4 =
Answer:
28 ÷ 4 = 7

Question 37.
45 ÷ 5 =
Answer:
45 ÷ 5 = 9

Question 38.
32 ÷ 4 =
Answer:
32 ÷ 4 = 8

Question 39.
55 ÷ 5 =
Answer:
55 ÷ 5 = 11

Question 40.
36 ÷ 4 =
Answer:
36 ÷ 4 = 9

Question 41.
54 ÷ 6 =
Answer:
54 ÷ 6 = 9

Question 42.
56 ÷ 7 =
Answer:
56 ÷ 7 = 8

Question 43.
72 ÷ 8 =
Answer:
72 ÷ 8 = 9

Question 44.
63 ÷ 9 =
Answer:
63 ÷ 9 = 7

Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Problem Set Answer Key

Question 1.
Locate and label the following fractions on the number line.
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (3)
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (4)
Explanation :
The Given number is divided into the fraction of \(\frac{1}{6}\) and all the given fractions are located and labeled and shown in above figure .

Question 2.
Locate and label the following fractions on the number line.
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (5)
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (6)
Explanation :
The Given number is divided into the fraction of \(\frac{1}{4}\) and all the given fractions are located and labeled and shown in above figure .

Question 3.
Locate and label the following fractions on the number line.
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (7)
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (8)
Explanation :
The Given number is divided into the fraction of \(\frac{1}{3}\) and all the given fractions are located and labeled and shown in above figure .

Question 4.
For a measurement project in math class, students measured the lengths of their pinky fingers. Alex’s measured 2 inches long. Jerimiah’s pinky finger was \(\frac{7}{4}\) inches long. Whose finger is longer? Draw a number line to help prove your answer.
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (9)
Explanation :
Length of Pinky finger of Alex = 2 inches = \(\frac{8}{4}\)
Length of pinky finger of Jerimiah’s = \(\frac{7}{4}\).
Pinky’s finger is greater than Jerimiah’s as it is right of the number .
The numberwhich is on the right of thenumberis greater and thenumberwhich is on the left of the othernumber is lesser .

Question 5.
Marcy ran 4 kilometers after school. She stopped to tie her shoelace at \(\frac{7}{5}\) kilometers. Then, she stopped to switch songs on her iPod at \(\frac{12}{5}\) kilometers. Draw a number line showing Marcy’s run. Include her starting and finishing points and the 2 places where she stopped.
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (10)
Explanation :
Distance Marcy ran = 4 kilometers. = \(\frac{20}{5}\) kilometers
Distance at which marcy stopped to tie shoelace = \(\frac{7}{5}\)
Distance Marcy stopped to switch her ipod songs = \(\frac{12}{5}\) kilometers .
All the distances points are marked in the above number line figure .

Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Locate and label the following fractions on the number line.
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (11)
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (12)
Explanation :
The Given number is divided into the fraction of \(\frac{1}{3}\) and all the given fractions are located and labeled and shown in above figure .

Question 2.
Katie bought 2 one-gallon bottles of juice for a party. Her guests drank \(\frac{6}{4}\) gallons of juice. What fraction of a gallon of juice is left over? Draw a number line to show, and explain your answer.
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (13)
Explanation :
Amount of juice = 2 one-gallon bottles
Fraction of Juice drank = \(\frac{6}{4}\) = \(\frac{3}{2}\)
Fraction of juice left = 2 – \(\frac{3}{2}\) = \(\frac{4-3}{2}\) = \(\frac{1}{2}\)
Number line drawn and the quantities are marked .

Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Homework Answer Key

Question 1.
Locate and label the following fractions on the number line.
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (14)
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (15)
Explanation :
The Given number is divided into the fraction of \(\frac{1}{2}\) and all the given fractions are located and labeled and shown in above figure .

Question 2.
Locate and label the following fractions on the number line.
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (16)
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (17)

Explanation :
The Given number is divided into the fraction of \(\frac{1}{3}\) and all the given fractions are located and labeled and shown in above figure .

Question 3.
Locate and label the following fractions on the number line.
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (18)
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (19)
Explanation :
The Given number is divided into the fraction of \(\frac{1}{4}\) and all the given fractions are located and labeled and shown in above figure .

Question 4.
Wayne went on a 4-kilometer hike. He took a break at \(\frac{4}{3}\) kilometers. He took a drink of water at \(\frac{10}{3}\) kilometers. Show Wayne’s hike on the number line. Include his starting and finishing place and the 2 points where he stopped.
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (20)
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (21)
Explanation :
Distance Wayne covered = 4 kilometers
Distance at which he took a break = \(\frac{4}{3}\) kilometers.
Distance at which he drank water = \(\frac{10}{3}\)
All the distances points are located on the number line and shown in above figure .

Question 5.
Ali wants to buy a piano. The piano measures \(\frac{19}{4}\) feet long. She has a space 5 feet long for the piano in her house. Does she have enough room? Draw a number line to show, and explain your answer.
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (22)
Answer:
Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (23)
Explanation :
Length of Piano = \(\frac{19}{4}\) feet
Length of the room = 5 feet.
The numberwhich is on the right of thenumberis greater and thenumberwhich is on the left of the othernumber is lesser .
The 5 feet is right of \(\frac{19}{4}\) feet so, 5 feet is greater number . so, the room is enough to out the piano .

Eureka Math Grade 3 Module 5 Lesson 17 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6014

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.