Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Answer Key (2024)

Eureka Grade 3 ensures students with the learning targets and success criteria. The Diverse opportunities will develop problem-solving skills among the primary school kids practicing Bigideas Math Grade 3 Solutions. Eureka Textbook Grade 3 answers help Students Master the subject on Consistent practice.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 18 Answer Key

Grade 3 Eureka Math Answer Key is provided by subject experts as per the Common Core curriculum. Grade 3 Eureka Math Solutions provided educates the primary school Kids on all Math concepts of the chapter efficiently. Eureka Math Grade 3 Textbook Answers makes it easy for kids to Grasp the Concepts as well as solve any problem from chapter Tests, Practice Tests, Performance tests, cumulative practice, etc.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Sprint Answer Key

Multiply and Divide with 1 and 0

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Answer Key (1)

Answer:
2 x 1 = 2, 3 x 1 = 3, 4 x 1 = 4, 9 x 1 = 9, 8 x 0 = 0, 9 x 0 = 0, 4 x 0 = 0, 5 x 1 = 5, 6 x 1 = 6, 7 x 1 = 7, 3 x 1 = 3, 0 / 1 = 0, 0 / 2 = 0, 0 / 3 = 3, 0 / 6 = 0, 1 x 1 = 1, 4 , 1 = 4, 5 / 1 = 5, 6 / 1 = 6, 5 x 1 = 5, 3 x 0 = 0, 9 / 1 = 9, 8 x 1 = 8, 1 x 1 = 1, 0 / 3 = 0, 7 x 1 = 7, 6 x 0 = 0, 4 x 1 = 4, 0 / 8 = 0, 0 x 0 = 0, 1 / 1 = 1, 24 x 1 = 24, 17 x 0 = 0, 32 x 1 = 32, 0/ 19 = 0, 46 x 0 = 0, 0 / 51 = 0, 64 x 1 = 64, 79 x 1 = 79, 0 / 82 = 0, 96 x 1 = 96, 27 x 1 = 27, 43 x 0 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply and divide with 1 and 0.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Answer Key (2)
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Answer Key (3)

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Answer Key (4)

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Answer Key (5)

Answer:
3 x 1 = 3, 4 x 1 = 4, 5 x 1 = 5, 8 x 1 = 8, 7 x 0 = 0, 8 x 0 = 0, 3 x 0 = 0, 4 x 1 = 4, 5 x 1 = 5, 6 x 1 = 6, 2 x 1 = 2, 0 / 2 = 0, 0 / 3 = 0, 0 / 4 = 0, 0 / 7 = 0, 1 x 1 = 1, 3 / 1 = 3, 4 / 1 = 4, 5 / 1 = 5, 7 / 1 = 7, 6 x 1 = 6, 4 x 0 = 0, 8 / 1 = 8, 7 x 1 = 7, 1 x 1 = 1, 0 / 5 = 0, 9 x 1 = 9, 0 / 6 = 0, 1 / 1 = 1, 0 x 0 = 0, 34 x 1 = 34, 16 x 0 = 0, 31 x 1 = 31, 0 / 18 = 0, 45 x 0 = 0, 0 / 52 = 0, 63 x 1 = 63, 78 x 1 = 78, 0 / 81 = 0, 97 x 1 = 97, 26 x 1 = 26, 42 x 0 = 0.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply and divide with 1 and 0.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Answer Key (6)

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Problem Set Answer Key

Use the RDW process for each problem. Explain why your answer is reasonable.

Question 1.
Rose has 6 pieces of yarn that are each 9 centimeters long. Sasha gives Rose a piece of yarn. Now, Rose has a total of 81 centimeters of yarn. What is the length of the yarn that Sasha gives Rose?

Answer:
The length of the yarn that Sasha gives Rose = 27 centimeters.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Rose has 6 pieces of yarn that are each 9 centimeters long.
Sasha gives Rose a piece of yarn.
Now, Rose has a total of 81 centimeters of yarn.
6 x 9 = 54.
81 – 54 = 27.
so the length of the yarn = 27.

Question 2.
Julio spends 29 minutes doing his spelling homework. He then completes each math problem in 4 minutes. There are 7 math problems. How many minutes does Julio spend on his homework in all?

Answer:
The number of minutes does Julio spends on his homework in all = 57 minutes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Julio spends 29 minutes doing his spelling homework.
He then completes each math problem in 4 minutes.
there are 7 math problems.
7 x 4 = 28.
28 + 29 = 57.
so the number of minutes Julio spends on his homework in all = 57.

Question 3.
Pearl buys 125 stickers. She gives 53 stickers to her little sister. Pearl then puts 9 stickers on each page of her album. If she uses all of her remaining stickers, on how many pages does Pearl put stickers?

Answer:
The number of pages pearl put stickers = 8 pages.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Pearl buys 125 stickers. She gives 53 stickers to her little sister.
Pearl then puts 9 stickers on each page of her album.
125 – 53 = 72.
72 / 9 = 8.
so the number of pages pearl put stickers = 8.

Question 4.
Tanner’s beaker had 45 milliliters of water in it at first. After each of his friends poured in 8 milliliters, the beaker contained 93 milliliters. How many friends poured water into Tanner’s beaker?

Answer:
The number of friends who poured water into Tanner’s beaker = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Tanner’s beaker had 45 milliliters of water in it at first.
After each of his friends poured in 8 milliliters, the beaker contained 93 milliliters.
93 – 45 = 48.
48 / 8 = 6.
so the number of friends who poured water into Tanner’s beaker = 8.

Question 5.
Cora weighs 4 new, identical pencils and a ruler. The total weight of these items is 55 grams. She weighs the ruler by itself and it weighs 19 grams. How much does each pencil weigh?

Answer:
The weight of each pencil = 9 grams.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Cora weighs 4 new, identical pencils and a ruler.
the total weight of these items is 55 grams.
55 – 19 = 36.
36 / 4 = 9.
so the weight of each pencil = 9 grams.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Exit Ticket Answer Key

Use the RDW process to solve. Explain why your answer is reasonable.

On Saturday, Warren swims laps in the pool for 45 minutes. On Sunday, he runs 8 miles. It takes him 9 minutes to run each mile. How long does Warren spend exercising over the weekend?

Answer:
The Warren spend exercising over the weekend = 117 minutes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
On, Saturday, Warren swims laps in the pool for 45 minutes.
On, Sunday, he runs 8 miles.
It takes him 9 minutes to run each mile.
9 x 8 = 72.
72 + 45 = 117.
so the Warren spend over the weekend = 117 minutes.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Homework Answer Key

Use the RDW process for each problem. Explain why your answer is reasonable.

Question 1.
Mrs. Portillo’s cat weighs 6 kilograms. Her dog weighs 22 kilograms more than her cat. What is the total weight of her cat and dog?

Answer:
The total weight of her cat and dog = 34 kilograms.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mrs. Portillo’s cat weighs 6 kilograms.
Her dog weighs 22 kilograms more than her cat.
6 + 22 = 28.
28 + 6 = 34.
so the total weight of her cat and dog = 34.

Question 2.
Darren spends 39 minutes studying for his science test. He then does 6 chores. Each chore takes him 3 minutes. How many minutes does Darren spend studying and doing chores?

Answer:
The number of minutes does Darren spends studying and doing chores = 57 minutes.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Darren spends 39 minutes studying for his science test.
He then does 6 chores.
Each chore takes him 3 minutes.
6 x 3 = 18.
18 + 39 = 57.
so the number of minutes = 57.

Question 3.
Mr. Abbot buys 8 boxes of granola bars for a party. Each box has 9 granola bars. After the party, there are 39 bars left. How many bars were eaten during the party?

Answer:
The number of bars was eaten during the party= 33.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mr. Abbot buys 8 boxes of granola bars for a party.
Each box has 9 granola bars.
After the party, there are 39 bars left.
8 x 9 = 72.
72 – 39 = 33.
so the number of bars was eaten during the party = 33.

Question 4.
Leslie weighs her marbles in a jar, and the scale reads 474 grams. The empty jar weighs 439 grams. Each marble weighs 5 grams. How many marbles are in the jar?

Answer:
The number of marbles in the jar = 35.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Leslie weighs her marbles in a jar and the scale reads 474 grams.
The empty jar weighs 439 grams.
Each marble weighs 5 grams.
474 – 439 = 35.
so the number of marbles in the jar = 35.

Question 5.
Sharon uses 72 centimeters of ribbon to wrap gifts. She uses 24 centimeters of her total ribbon to wrap a big gift. She uses the remaining ribbon for 6 small gifts. How much ribbon will she use for each small gift if she uses the same amount on each?

Answer:
The length of ribbon she uses for each small gift = 8 centimeters.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Sharon uses 72 centimeters of ribbon to wrap gifts.
She uses 24 centimeters of her total ribbon to wrap a big gift.
she uses the remaining ribbon for 6 small gifts.
72 – 24 = 48.
48 / 6 = 8.
so the length of ribbon = 8 centimeters.

Question 6.
Six friends equally share the cost of a gift. They pay $90 and receive $42 in change. How much does each friend pay?

Answer:
Each friend pays = $8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Six friends equally share the cost of a gift.
They pay $90 and receive $42 in change.
90 – 42 = 48.
48 / 6 = 8
so the esch friend pays = $8.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 18 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6012

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.